Pressiteade: Austria Rohelised teevad suure tagasituleku

PRESSITEADE

Brüssel

30. september 2019

Austria roheliste parteile „Die Grünen” prognoositakse pühapäeval toimuvatel üldvalimistel ajalooliseks parimaks 14 protsenti. See tähistaks 10% kasvu võrreldes 2017. aastal toimunud eelmiste valimistega.

Tulemuste selgudes sõnas Die Grüneni liider Werner Kogler:

„See on meie pühapäev tuleviku nimel (Sunday for future). Me tahame neile noortele üle maailma, kes protesteerivad, silma vaadata ja öelda, et me teeme nende tuleviku heaks kõik, mis võimalik. Me oleme pühendunud ülemaailmsele kliimaliikumisele ja see on meie tänase võidu põhjus. See on meie olulisim põhimõte, millest lähtume ka koalitsioonikõnelustes.

Euroopa Roheliste Partei kaasesimehed Reinhard Bütikofer ja Monica Frassoni ütlesid:

„Õnnitleme Austria rohelisi selle muljetavaldava poliitilise comeback’i puhul, millega saavutati rohkem kui kolmekordne tulemus võrreldes eelmiste valimistega 2017. aastal. Nad on läbi viinud kampaania rangemate keskkonnastandardite, soolise võrdõiguslikkuse ja sotsiaalse õigluse nimel ning sealjuures võidelnud korruptsiooni ja räpaste poliitiliste trikkide vastu. Need tulemused on värskeimaid kogu Euroopas levinud Roheliste võitude jadas, mis tõestavad, et inimesed mõistavad, et ainus garantii tõhusamale rohelisele poliitikale on hääletada Roheliste poolt.”

LÕPP

Paul Nolan